Maandagmiddag 18 februari Amsterdam Zuidas: Tijd voor een carrièreboost? Ben je je aan het oriënteren op je volgende stap? Weet je de ene dag welke k

Netwerkcafé Amsterdam: Tijd voor een carrièreboost?

  • Vews: 3,534
62
Shared

Event Netwerkcafé Amsterdam: Tijd voor een carrièreboost?

Business & Professional Netwerkcafé Amsterdam: Tijd voor een carrièreboost?

Netwerkcafé Amsterdam: Tijd voor een carrièreboost? Amsterdam

Netwerkcafé Amsterdam: Tijd voor een carrièreboost? Business & Professional Amsterdam
Netwerkcafé Amsterdam: Tijd voor een carrièreboost? Netherlands
  • Amsterdam Netherlands
  • Start: Feb 18 2019 13:00
  • Finish: Feb 18 2019 17:15
  • Time zone: Europe/Amsterdam
This event is finished
Maandagmiddag 18 februari Amsterdam Zuidas: Tijd voor een carrièreboost?
Ben
je je aan het oriënteren op je volgende stap? Weet je de ene dag welke kant je op wilt, maar de volgende dag weer helemaal niet? Of ervaar je obstakels op de weg naar je bestemming?
Dan is het een goed idee te werken aan een scherper beeld van wie je bent, wat je kunt en wat je doelen zijn. En om je manier van solliciteren weer eens op te frissen.
Wil je hiermee aan de slag én wil je ervaring en expertise met anderen delen? Kom dan maandagmiddag 18 februari naar Netwerkcafé Amsterdam Zuid in De Nieuwe Poort aan de Zuidas. Een aantal professionals geeft hier dan workshops. Met deze keer voor het eerst, op verzoek van velen, ook Engelstalige workshops. Lees hieronder wat je zoal kunt verwachten.
13:00 – 13:30 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon
Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met Linkedin App mee om te netwerken.
13:30 – 13:35 Welkom door Netwerkcafé Amsterdam
13:40 – 14:30 Keynote – Maak de MATCH: een carrièreboost in 5 stappen - Annett Keizer
Vind jij het ook lastig om jezelf te ‘verkopen’ tijdens een sollicitatiegesprek? Misschien is het al lang geleden dat je hebt gesolliciteerd en weet (of durf) je onvoldoende te benoemen waar jij goed in bent en waarom een organisatie voor jouw kennis, kunde en persoonlijkheid zou moeten kiezen?
Om een (werk)plek te vinden waar je tot je recht komt, is het belangrijk om te weten wie je in de kern bent, waar je goed in bent, wat je nou echt wilt zijn en hoe je dit verwoordt tijdens een netwerk- of sollicitatiegesprek. De MATCH-methode die Annett ontwikkelde, helpt je om in vijf logische stappen de baan te vinden die écht bij je past.
Annett Keizer heeft meer dan 20 jaar ervaring in (marketing)communicatie en werkt sinds 2007 als communicatie- & carrièrecoach/trainer. Ze biedt vanuit haar bureau resultaatgerichte, no-nonsense coaching en praktische workshops. Meer info op website KeizerCo en website CarriereBoost
14:30 – 15.45 Workshops ronde 1
Maak de MATCH: van denken naar doen! - Annett Keizer
Ben je toe aan een volgende carrièrestap, maar weet je niet precies weten waar en hoe je die stap moeten zetten? Misschien is dat omdat je onvoldoende weet (of durft te benoemen) wat je wilt, waar jij goed in bent en waarom een organisatie voor jouw kennis, kunde en persoonlijkheid zou moeten kiezen.
In deze workshop ga je een antwoord vinden op vragen als:

Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?
Wat zijn mijn kwaliteiten? Hoe vertaal ik die naar competenties en een goed verhaal?
Hoe maak ik mezelf zichtbaar(der) als persoon en professional?
Hoe onderscheid ik mij van honderden andere sollicitanten?
Hoe zet ik vol vertrouwen die volgende stap in mijn loopbaan?

Could it be your time to follow your heart? - Susan de Vriend
In this workshop, the focus is getting into your heart instead of your head.
Some key points on this topic are:

Why getting back into your heart is important in career& life.
How to know you are not in it and how to get into it more?

The benefits of following and leading from the heart are:

Clarity - always knowing what direction to take and what works best for you.
Ease & Flow – to your life and work. No more hustle or extra effort.
Confidence – you can always count on yourself. No more second-guessing!
FUN – creating life and choosing a career on your own terms is wonderful and let's face it, FUN!

Susan de Vriend is an American immigrant from the state of Michigan in the United States. She has been living in the Netherlands for ten years. Before moving here, Susan lived, studied and worked in many different places such as, Paris, France, Chicago, Illinois and Washington D.C./Arlington, V. A. More info ons Susan's website, LinkedIn and Facebook
De kracht van storytelling - Nicole Klerkx
Je hebt een vacature gevonden waarvan je hart sneller gaat kloppen. Je cv is op orde en nu is het tijd voor de sollicitatiebrief. Je wilt positief opvallen, overtuigen. Maar hoe? Gebruik dan storytelling ofwel vertel jouw verhaal. Mensen zijn namelijk dol op verhalen. Ze vormen de ideale manier om contact te maken, om mensen te raken en ze te verleiden. Met storytelling blaas je leven in je sollicitatie, idee of presentatie. In deze workshop gaan we hiermee aan de slag.
Nicole Klerkx is een energieke, creatieve geest die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. De afgelopen twee jaar, na een reorganisatie bij een grote bank, heeft zij een mooi pad mogen afleggen. Zij geeft nu diverse trainingen waaronder die voor het Rode Kruis. Maar waar ze echt haar plek heeft gevonden is het podium met het vertellen van haar verhaal. Voor meer informatie: Nicole Klerkx
15:45 – 16:00 Pauze – Vervolg Netwerken
16:00– 17:15 Workshops ronde 2
Sta op LinkedIn met een sterk personal brand - Aruna Gopal
Een LinkedIn-profiel aanmaken kunnen we allemaal. Maar dan? Hoe zorg je dat je opvalt tussen alle 530 miljoen (!) LinkedIn-profielen? Hoe bouw je een waardevol netwerk? Hoe trek je klanten of die nieuwe baan aan? In deze workshop krijg je concrete handvatten aangereikt waarmee je je online zichtbaarheid kunt vergroten. En dat begint met het creëren van een sterk personal brand, waarmee jij jezelf onderscheidt. Hoe wil je bekend staan? Klopt je offline voorkomen met je online profilering? Vervolgens vertalen we dit naar een opvallend LinkedIn-profiel. Je leert hoe je in zeven stappen je zichtbaarheid vergroot en hoe je contacten kunt omzetten naar contracten.
Aruna Gopal is coach, trainer en spreker. In 2016 veranderde ze één zin op haar LinkedIn-profiel en dat leverde een stroom aan offerteaanvragen op (zelfs uit Australië en de VS). Het zette haar aan het denken en ze besloot om voor zichzelf te beginnen. Ze begon met het visualiseren van haar ideale leven. Haar creatieve brein was aangezet en ze stapte uit de slaaptoestand waar ze jarenlang in verkeerde. Ze schreef haar doelen op en begon met stappen zetten. En… ze behaalde die doelen. Leuk weetje over Aruna: ze had ooit Nelson Mandela aan de lijn en hing toen geschrokken op. Voor meer op Aruna's Instagram en LinkedIn
Uncover your creativity and learn how to use it on your next steps - David Chislett
This short introductory workshop shows how everyone is creative and how to access and use this to your advantage in your next steps. Innovation and invention are key to the 21st century workplace and this workshop will show you how to use your experience to outshine the young guns.
David Chislett is a writer, poet, musician and business trainer. He has spent his whole work life self-employed in the creative industries. He has recorded music, published books, started companies, launched careers, made films and TV and trained a lot of people. For more on David's website and LinkedIn
Gebruik je brein voor de verandering - Paul Flier
Walt Disney, bedenker van Mickey Mouse, Donald Duck en vele andere stripfiguren, films en pretparken, is een van de meest creatieve en productieve mensen uit de geschiedenis. Minder bekend is dat hij met vallen en opstaan uitgroeide tot een succesvol en inspirerend ondernemer. Wat was de kern van zijn succes? Onderzoek bracht aan het licht hoe Disney dacht en wat zijn onzichtbare achterliggende recept was. En wat blijkt? Zijn strategie voor creatieve productiviteit is verbluffend eenvoudig en voor iedereen toepasbaar; in elke context van het leven en vooral waardevol voor ondernemende mensen.
Paul Flier heeft passie voor het ondersteunen van mensen die streven naar kwaliteit van leven: meer vreugde en minder stress, meer waarde en minder verspilling. Als ingenieur en trainer/coach combineert hij zijn ervaring in procesverbetering en persoonlijke ontwikkeling met de bewustwording van talenten en de fascinerende werking van het brein. Voor meer informatie: LinkedIn Paul Flier en Website Flier en van Eijk
17.15 Einde – Doorgaan met netwerken in de bar van De Nieuwe Poort
Netwerkcafé Amsterdam wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.
Contact - Netwerkcafé Amsterdam: Tijd voor een carrièreboost?

Other Events in Amsterdam Netherlands