Filosofie cu copiii. Atelier de dezvoltare de materiale didactice - MICE

Filosofie cu copiii. Atelier de dezvoltare de materiale didactice

Filosofie cu copiii. Atelier de dezvoltare de materiale didactice
Start: 13 Jun 2018 17:45 Europe/Bucharest
Finish: 13 Jun 2018 19:40

Filosofie cu copiii. Atelier de dezvoltare de materiale didactice

at

Invităm profesorii interesați de Filosofia cu copiii, care își doresc să exploreze metodele acestei abordări, la un Atelier de dezvoltare de materiale didactice. Atelierul va fi organizat cu profesori care vor să transpună în practică metodele prezentate la atelierul „Filosofia cu copiii – un instrument de dezvoltare personală” din 31 mai 2017, organizat la FSPAC; și în general de profesori care doresc să introducă în predare tipul de interogații specifice filosofiei cu copiii.
Atelierul este destinat profesorilor din învățământul preuniversitar, primar și gimnazial, care sunt interesați de introducerea unor teme de filosofie cu copiii, în cadrul disciplinelor din aria curriculară Om și societate: Consiliere și Dezvoltare personală, Educație socială, Educație civică, Cultură civică sau Filosofie pentru copii.
Participanții vor fi invitați să aducă listată o povestire de maxim 2 pagini A4 (din literatura română sau din literatura universală) pe care doresc să construiască o activitate de tip “Filosofie cu copiii”. Fiecare participant va fi rugat să aducă povestea multiplicată în 20 de exemplare. Vă rugăm să trimiteți povestirea în format Word sau PDF la adresa [email protected] până în data de 7 iunie 2018.
Atelierul este realizat de Mihaela Frunză (conferențiar la Facultatea de Istorie și Filosofie), Iulia Grad (lector la Departamentul de Comunicare, PR și Publicitate), Iulia Medveschi (doctorandă la Școala Doctorală de Comunicare, PR și Publicitate) și Simona Baban (studentă la Facultatea de Istorie și Filosofie).
Întâlnirea va avea loc miercuri, 13 iunie 2018, în intervalul orar 18.00-19.40, la Facultatea de Istorie și Filosofie (Universitatea Babeș-Bolyai, str. M. Kogălniceanu nr 1). Sala va fi comunicată participanților care se înscriu la atelier. Participanții la atelier vor primi la finalul întâlnirii un certificat de participare. 
Participarea este gratuită, locurile sunt limitate și vor fi ocupate în ordinea înscrierilor.
Show more Show Less